General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

La modificació d’hàbits i rutines durant l’estiu pot passar factura a les nostres dents si no fem una visita al dentista després de les vacances. Al mes de setembre, és aconsellable que el nostre odontòleg ens faci una revisió per comprovar que tot es manté correctament i, en cas de trobar alguna càries o algun altre dany, posar-hi remei.

Canvis a la dieta

Begudes ensucrades o alcohòliques

Durant les vacances tendim a introduir modificacions a la nostra dieta. Per exemple afegint una major aportació d’aliments ensucrats o amb més greixos que fomenten l’acumulació de placa bacteriana i la futura creació de càries. També poden causar sensibilitat dental.

Una higiene menys organitzada

Higiene menys organitzada

Una vida menys rutinària també comporta conseqüències a la higiene bucal. Quan sortim fora a sopar o dinar, quan prenem un gelat tot fent una passejada, o quan ens hidratem a la platja amb begudes ensucrades, normalment no portem el raspall de dents al damunt (encara que sigui del tot aconsellable). El fet de no raspallar-se les dents immediatament després d’ingerir aliments de tota mena o begudes amb sucre també fomenta l’acumulació de placa bacteriana i tosca, entre d’altres.

Canvis de temperatura

Les altes temperatures pròpies de l’estiu poden causar deshidratació i incidir directament en l’estat de la nostra salut bucal. La deshidratació comporta menys salivació i per tant, una disminució de la capacitat d’autodesinfecció que té la mateixa cavitat bucal, la qual cosa també augmenta el risc de càries, gingivitis i periodontitis.

Tornada a l’escola

Dentista - Revisió - Tornada a l'escola

En el cas dels més menuts, la modificació de rutines i hàbits alimentaris és encara més pronunciada. En els nens és molt important una estratègia de prevenció per tal d’evitar càries i d’altres problemàtiques en el futur. Per això aconsellem una visita al dentista després de les vacances també als petits de la casa.

La visita al dentista després de les vacances

A Salut Dental Penedès li farem una revisió exhaustiva de les dents per assegurar-nos que tot està bé. Valorarem els efectes que el canvi d’hàbits estival hagi pogut tenir en la seva boca i, en cas de detectar qualsevol anomalia, li proposarem una solució.

Què podem fer nosaltres des de casa un cop reprenem la rutina?

Aconsellem tornar com més aviat millor als hàbits d’higiene regular després de cada àpat i parant una atenció especial a l’ús de fil dental i al raspallat nocturn.
La dieta també ha de tornar a la normalitat, evitant els excessos de refrescos, dolços i d’altres substàncies nocives com l’alcohol o el cafè. Evitar-les suposa evitar l’acumulació de placa i l’increment del pH a la nostra saliva, que és un dels principals causant del desgast dental.

Per últim, aconsellem beure molta aigua abans, durant i després de les vacances per mantenir la boca hidratada per tal d’obtenir més saliva, que ens ajudarà a lluitar contra bacteris, càries i inflamació de les genives de manera natural.

Vol visitar el dentista després de les vacances? Contacti amb nosaltres o demani cita >