General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Ortodòncia infantil i adults

No hi ha cap tècnica 100% millor que les altres. Els bràquets metàl·lics, l’ortodòncia lingual i l’ortodòncia invisible, cadascuna de les tres tècniques és ideal en funció del pacient i de les seves necessitats específiques.

Per poder prendre una decisió correcta, és important saber-ne els avantatges i inconvenients de cadascuna, les característiques i els detalls de cada cas. Sensibilitat bucal, durada del tractament, pressupost, importància estètica.

  • Convencional i estètica (bràquets)
  • Damon System
  • Invisalign
  1. Ortodòncia fixa: bràquets metàl·lics

El sistema tradicional de sempre, mitjançant bràquets metàl·lics. Són sens dubte el sistema més potent i permeten corregir els casos més complicats.
És un sistema fix, és a dir, que el pacient ha de conviure amb els bràquets durant les 24 hores del dia i al principi pot generar fregaments o ferides, i a més són poc estètics, tot i que n’hi ha de ceràmica més estètics.

  1. Ortodòncia fixa: bràquets estètics

És una tècnica igual que l’ortodòncia tradicional que utilitza bràquets que són transparents com ara els bràquets de safir, el color del qual es dissimula amb el color de la dent.

  1. Ortodòncia lingual

L’ortodòncia lingual utilitza bràquets fixos, però que es col·loquen a la cara interna de les dents, per la qual cosa queden ocults des de l’exterior.

És un sistema potent però en alguns casos molest i molt exigent pel que fa a la higiene. El sistema, tot i ser potent, té normalment més durada que els bràquets metàl·lics o estètics.

  1. Ortodòncia invisible Invisalign

Invisalign® és un tècnica radicalment diferent i innovadora. Aquesta elimina els bràquets fixos i els substitueix per unes fèrules o alineadors 100% transparents i extraïbles. Així el pacient pot posar-se i treure’s la fèrula quan li convingui. Per exemple, per menjar o per netejar-se les dents.