General prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Odontopediatria

Odontopediatria

La dentició dels nens (infantil) té unes característiques especials, passant per diferents fases. El control del creixement de les estructures bucodentals i els aspectes psicològics (per exemple por) en l’edat pediàtrica, obliguen a un control per part de professionals (dentistes) especialitzats i facultats per a això.

A Salut Dental Penedès, l’odontopediatra s’encarregarà del control de tots aquests elements, de la prevenció i la cura dels mateixos, fent un seguiment especial al correcte desenvolupament de les diferents fases de la dentició infantil.

Ès important l’inici de visites al odontopediatra a partir dels 3 – 4 anys, per tal d’explicar al nen com funciona el raspall de dents i també per tal que no li tingui por al dentista, sinó que ho veigi com a algo normal i natural.

Igual que en el cas dels adults és molt recomanable que als nens els revisem la seva salut bucal cada any per preveure futurs problemes dentals.

L’aparició de les dents de llet segueix un ordre establert, que està relacionat amb el desenvolupament general del nen. Als 6 mesos, és l’edat més freqüent per l’aparició de les primeres dents. En general, als 3 anys els nens ja tenen tota la seva dentadura temporal completa i fins als 5,5 o 6 anys d’edat que comencen en recanvi dentari.