General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Odontopediatria

Odontopediatria

La dentició dels nens (infantil) té unes característiques especials, i passa per diferents fases. El control del creixement de les estructures bucodentals i els aspectes psicològics (per exemple, la por) en l’edat pediàtrica obliguen a un control per part de professionals (dentistes) especialitzats i facultats per a això.

A Salut Dental Penedès, l’odontopediatra s’encarrega del control de tots aquests elements, de la prevenció i la cura d’aquests, fent un seguiment especial al correcte desenvolupament de les diferents fases de la dentició infantil.

És important començar les visites a l’odontopediatra a partir dels 3-4 anys, per tal d’explicar al nen com funciona el raspall de dents i també perquè no tingui por del dentista, sinó que ho vegi com un fet normal i natural.

Igual que en el cas dels adults, és molt recomanable que als nens els revisem la salut bucal cada any per preveure futurs problemes dentals.

L’aparició de les dents de llet segueix un ordre establert, que està relacionat amb el desenvolupament general del nen. Els 6 mesos és l’edat més freqüent perquè apareguin les primeres dents. En general, als 3 anys els nens ja tenen tota la dentadura temporal completa i fins als 5,5 o 6 anys d’edat no comencen el recanvi dentari.