General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Els hàbits dentals dels infants són fonamentals per a la seva salut bucodental a llarg termini. Si s’estableixen correctament, poden marcar la diferència entre una boca sana i problemes dentals crònics en el futur. És per això que és essencial que les famílies adoptin una posició activa en el foment d’aquests hàbits des de la primera infància. “Des que surt la primera dent, cal fer la visita al dentista”, ens recorda la Mireia Morera, odontopediatra de Salut Dental Penedès.

Val més prevenir que curar 

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), aproximadament el 60-90% dels nens i nenes de tot el món, en edat escolar, tenen càries dental. Aquesta xifra subratlla la importància d’establir hàbits saludables des de petits que ens ajudin, no només a prevenir la càries, sinó altres malalties periodontals. Això no només beneficia la salut bucodental, sinó que també pot tenir un impacte positiu en la salut general de l’infant.

Des de Salut Dental Penedès, a més, tal com explica Morera, “creem un ambient que sigui agradable pels pacients.” Als petits “se’ls explica tot el que se’ls farà, com anirà la visita…” perquè s’hi trobin a gust des del primer moment. També recomana “anar al dentista abans que hi hagi dolor dental”, així les criatures associen les visites a la clínica com quelcom natural.

Rutina d’higiene dental diària, supervisada pels adults

El primer pas en el foment dels hàbits dentals saludables és establir una rutina de neteja dental diària. Això inclou rentar-se les dents després de cada àpat amb una pasta dental adequada per a la seva edat i amb l’ajuda d’un raspall de dents adaptat a les seves boques petites. L’odontopediatra Mireia Morera assegura que és important que “supervisar-los per assegurar-se que ho estan fent correctament”. A més, apunta que “els pares i les mares han de ser un exemple per a les criatures, raspallant-se les dents cada dia”.

Dieta saludable, baixa en sucres i àcids

La dieta també té un paper clau en la salut dental dels infants. És important educar a les criatures sobre l’impacte que té el que mengen en la seva salut bucodental. Reduir la ingesta d’aliments i begudes rics en sucres i àcids, com les begudes gasoses i els dolços, pot disminuir el risc de càries i altres problemes dentals. En lloc d’això, s’ha de promoure una dieta equilibrada amb una àmplia varietat d’aliments nutritius.

Des de Salut Dental Penedès estem compromesos amb la salut dels nostres pacients, en totes les etapes de la vida, des dels més petits fins als més grans. Oferim una atenció de qualitat, propera i adaptada a les necessitats de cada persona.