General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Nascut a Igualada el 1982, el Dr. Marc Bausili és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 2006 i especialista en Anestesiologia i Reanimació des del 2011 per l’Hospital de Sant Pau, on desenvolupa part de la seva pràctica assistencial. A més, és Diplomat en Anesthesiology and Intensive Care per l’European Society of Anaesthesiology (ESA) i Instructor en Suport Vital (Bàsic i Avançat) per l’European Ressuscitation Council (ERC). Màster en Metodologia de la Investigació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Lideratge de Persones i Equips d’Alt Rendiment per ESADE. Fundador de 2 empreses del sector salut: Cardiosos (cardioprotecció i formació en reanimació) i Sedaclinic.

Què és Sedaclínic?

És un equip de professionals anestesiòlegs que presten serveis de sedació anestèsica en diferents espais (clíniques, gabinets, quiròfans). Garanteix procediments realitzats per personal altament qualificat per oferir els millors resultats i la màxima seguretat clínica.

Perquè una clínica especialitzada en sedació?

Sobretot perquè representa un benefici doble. Primer pel pacient: durant el procediment evita el dolor, el record i consciència, permetent reduir l’ansietat i l’estrès associats. És a dir, converteix l’acte en procés tranquil i confortable.

L’altre gran beneficiat és l’odontòleg o cirurgià. Si el pacient se sotmet a sedació, pot treballar sense interferències, amb més eficàcia i seguretat. Poder oferir als seus pacients aquest servei és un valor afegir, augmentarà la competitivitat, l’atracció i fidelització dels pacients.

Quins serveis oferiu?

Malgrat que realitzem tota classe d’anestèsies, ens enfoquem essencialment en serveis de sedació, en tota mena d’intervencions (odontologia i bucal, endoscòpies, cirurgia plàstica, medicina estètica, proctologia, cirurgia oftalmològica, etc.). Són serveis que es realitzen en clíniques, consultes o gabinets permetent al pacient evitar el quiròfan i marxar a casa en acabar el procediment. Oferim un servei integral a les clíniques. Que tinguin el suport d’una empresa que els assessori no només en el maneig mèdic del pacient abans i durant el procediment, sinó en els aspectes logístics, de material, legals i d’acreditació. Els nostres pacients es poden despreocupar i s’asseguren que tot es realitzarà amb la màxima seguretat i qualitat.

Des del punt de vista de l’Odontologia, és la sedació infantil més complexa que en adults o és igual?

La sedació infantil sempre és més complexa. L’edat pediàtrica presenta una sèrie de característiques que pot complicar l’actuació anestèsica, sobretot en edats per sota els 4-5 anys. Els nens són imprevisibles i cal assegurar  disposar del material i infraestructures adequades, i evidentment un professional amb l’experiència i capacitats pertinents.

És necessari dur-la a terme en un lloc especial? Per què?

En casos d’edats extremadament baixes i quan es tracta de procediments complexos o llargs cal realitzar-ho en un quiròfan i en la majoria de casos sota anestèsia general. Són situacions on la sedació pot ser una opció perillosa i contraindicada. En aquests casos a Salut Dental Penedès realitzem el tractament al nostre quiròfan d’Igualada, on es desplaça tot l’equip de Salut Dental Penedès.

Ens pots posar un exemple d’algun cas singular de sedació d’un pacient pediàtric?

Cada nen és singular, et poden sorprendre per bé o per malament. De fet, part de la nostra feina és reduir al mínim les imprevisibilitats. Em quedo en aquells pacients pediàtrics que malauradament ja són veterans i el seu grau de maduresa et deixa estupefacte. N’hi ha alguns que ja realitzen els passos per sedar-se ells mateixos…

Quins són els últims avenços en matèria de sedació odontològica que existeixen en l’actualitat? Cap a on va l’anestèsia odontològica?

Bàsicament, hi ha alguna esperança en fàrmacs endovenosos amb bon perfil per sedacions (fàcilment titolables, mínims efectes adversos, etc.) però els usos i indicacions estan molt restringides, de moment en l’àmbit intra-hospitalari. L’altre vessant seria en matèria de monitoratge, nous dispositius i sensors que ens permetin tenir més i millor informació sobre la profunditat del son i el grau d’analgèsia.

Perquè col·labores amb Salut Dental Penedès?

Confio plenament en la professionalitat de tot l’equip. Tenen una gran qualitat humana en el tracte amb els pacients i l’estructura adequada per poder desenvolupar les sedacions amb les millors garanties.

***

Seguiu el dia a dia de la clínica a la nostra pàgina de Facebook o demaneu cita a través de la nostra pàgina de contacte.