General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Quan ens submergim en el món de l’alt rendiment esportiu, l’atenció meticulosa als detalls i a la salut es converteix en la norma. No és d’estranyar doncs que recents estudis científics hagin revelat la connexió subjacent entre el rendiment físic d’un atleta i la seva salut bucodental.

La salut dental té un impacte profund en l’acompliment d’un esportista. Aquests són algunes de les causes per les quals esportistes acudeixen a la nostra clínica:

  • Càries. Les dietes riques en hidrats de carboni (sucres) abans de la competició o les begudes isotòniques poden fomentar les càries. No és que no calgui prendre-les, però sí que cal dur a terme una higiene adequada i visitar a l’odontòleg per a revisions.
  • Fractures o traumatismes dentals. La pràctica esportiva pot ocasionar-les i si no se solucionen provocaran a la llarga alteracions en la flora intestinal. Per això, el dentista ha d’estar al corrent.
  • Erosió dental. Ho pot causar el reflux ocasional a conseqüència de l’exercici vigorós.
  • Gingivitis i periodontitis. Produeixen inflamacions generalitzades que afecten les articulacions i tendons i, conseqüentment, poden desencadenar lesions
  • Bruxisme. Originat per l’estrès i la mateixa pressió de la competició pot donar lloc a fissures i hipersensibilitat.
  • Problemes d’oclusió. Una mossegada croada per exemple, pot afectar la capacitat de l’atleta per a respirar, empassar i fins i tot dormir i descansar. Les maloclusions produeixen contractures i tensions en el coll i a l’esquena. Tot això pot afectar les articulacions i els músculs, els quals minvaran la capacitat de moviment de l’esportista.

Com veiem, la mala salut bucal pot portar a patologies des de lleus a greus que impactin directament en el rendiment esportiu. A més, el dolor i les molèsties causades per les patologies que acabem d’enumerar poden ser incapacitants o restar concentració a l’atleta.

No descurem el factor psicològic

La confiança és un component vital en la preparació d’un atleta d’elit, i el somriure pot influir en ella de manera sorprenent. La inseguretat causada per un somriure desalineat o poc saludable pot afectar l’autoestima d’un atleta fins a arribar al punt d’evitar mostrar-la. La falta de confiança es converteix en un obstacle per a molts esportistes.

Ortodòncia segura en esportistes

Molts esportistes se sotmeten a tractaments d’ortodòncia per a mantenir la seva confiança i la seva salut bucal en òptimes condicions. Perquè la seva activitat no es vegi trastornada confien en els alineadors amovibles Invisalign®, que brinden als esportistes seguretat durant l’entrenament, sense risc de lesions.

La salut dental i un somriure alineat no sols contribueixen al benestar general, sinó que també poden marcar la diferència en el rendiment esportiu. Un atleta que cuida la seva salut bucal es troba en una posició avantatjosa per a aconseguir les seves metes i superar qualsevol desafiament que se li presenti. Vol saber més sobre la relació entre la salut dental i el rendiment esportiu? Sol·liciti una cita >