General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

El segellat de fissures és un procediment dental que es realitza per prevenir futures càries. Aquest tractament es du a terme en les dents molars i premolars, que són les dents que s’utilitzen per mastegar els aliments. Les fissures en aquestes dents són profundes i estretes, el que fa que sigui difícil per a la higiene dental arribar-hi i mantenir-les netes. Aquestes fissures poden acumular bacteris i aliments, el que pot portar a la formació de càries.

Prevenció de les càries dentals en les primeres etapes de la vida

Els segelladors actuen com a barreres físiques que protegeixen les dents de l’acumulació de bacteris i dels àcids produïts per aquestes. Segons estudis contrastats, l’ús de segelladors de fissures pot prevenir fins a un 70% a 80% de la càries en la infància. És una forma efectiva de prevenir les càries dentals en les primeres etapes de la vida.

Com és el tractament?

El segellat de fissures es fa en una sola visita al dentista. El dentista netejarà i assecarà la dent i aplicarà un gel a la fissura per obrir-la. Després, aplicarà un material segellador a la fissura i l’endurirà amb una llum especial. Aquest material segellador és un tipus de resina dental que crea un segell a la fissura per prevenir l’acumulació de bacteris i aliments.

El segellat de fissures és un procediment no invasiu i segur que no requereix anestèsia. És una opció efectiva per prevenir futures càries en les dents molars i premolars. A més, és una forma de prevenir futures visites al dentista per tractar càries o per realitzar procediments més invasius com una corona dental.

Mantenint sempre els hàbits d’higiene dental

No obstant això, és important continuar mantenint una bona higiene dental després del segellat de fissures. Això inclou raspallar-se les dents tres vegades al dia, utilitzar fil dental i visitar al dentista per a una neteja professional com a mínim dues vegades a l’any. Aquests hàbits ajudaran a mantenir el segellat en bon estat i prevenir futures càries.

En resum, el segellat de fissures és un procediment dental efectiu per prevenir futures càries en les dents molars i premolars. És un procediment no invasiu i segur que es du a terme en una sola visita al dentista. A més, és important continuar mantenint una bona higiene dental després del segellat de fissures per prevenir futures càries.

Desitja saber més sobre el segellat de fissures per prevenir l’aparició de càries? Contacti amb nosaltres o demani cita >