General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

La temporada nadalenca ja ha arribat a Salut Dental i volem desitjar a tots els nostres pacients unes bones vacances. Esperem que gaudeixi d’un bon període de descans a la vora de familiars i amics.

Des de Salut Dental volem contribuir ajudant als nostres pacients a mantenir el seu somriure bonic i saludable durant aquesta temporada plena de festes i àpats. Aquest son els nostres consells dentals:

 

Compte amb les llaminadures i els fruits secs

Consells dentals per aquest Nadal - Dolços - Dulces - Consejos dentales para esta Navidad

Els caramels durs són saborosos i fàcilment disponibles en els dies festius, però si mosseguem malament o massa fort, poden ocasionar fractures en les dents. Aconsellem evitar-los i, si és del tot imposible, deixar que es dissolguin per evitar qualsevol mena de dany. Després de la seva ingesta hem de raspallar les dents immediatament.

Tampoc utilitzeu les dents com a eina per obrir per exemple closques de fruits secs, que són òptims per la salut, però tenen un embolcall perillós per la dentadura.

 

Ull viu amb les begudes amb gas

Un dels principals problemes que es poden derivar d’un consum excessiu de begudes gasoses són les càries dentals. Recordem que les càries es produeixen quan els bacteris entren en contacte amb els sucres que contenen els aliments o begudes. Això afavoreix l’activitat dels bacteris i facilita l’alliberament d’àcids que desmineralitzen l’esmalt i la dentina i comporta l’aparició de càries. Tingues en compte que una llauna de refresc pot contenir uns 35 grams de sucre (10 terrós).

 

Vigili el vi

Consells dentals per aquest Nadal - Vi - Vino - Consejos dentales para esta Navidad

El vi negre pot tacar l’esmalt dental. El vi blanc preserva millor un somriure blanc. En cas de beure vi negre, faci-ho sempre amb menjar i raspalli a continuació de la ingesta.

 

Opti per carns i peixos blancs

Substitueixi sempre que pugui la carn vermella per carns i peixos blancs. Aporten proteïnes de fàcil digestió, lípids insaturats, minerals com ferro, zinc i coure, i les vitamines del grup B. Disminueixen el risc d’obesitat, malalties cardiovasculars i diabetis tipus 2. A més, no taquen les dents.

 

I les fruites i verdures què?

Encara que sigui època de torrons, no oblidi les fruites i verdures. Les fruites aporten vitamina C, la qual repara les ferides bucals i manté sanes i rosades les genives. Els vegetals crus i cruixents com les pastanagues o el rave, ajuden a retirar restes d’altres menjar tous que es queden entre les dents i causen taques i càries. A més, tenen vitamina A que enforteix l’esmalt.
Durant els jocs de taula posteriors als àpats retireu el menjar per no picar entre hores i si ho feu, que siguin trossets de fruita fàcils de presentar com porcions de mandarina o raïm.

 

El raspallat, un imprescindible

Consells dentals per aquest Nadal -raspallat - cepillado - Consejos dentales para esta Navidad

Recordi que la millor rutina d’higiene tant si és Nadal com si no, és l’ús de fil dental i el raspallat de dos minuts després de cada àpat.

Recordi visitar-nos després de les festes per fer una revisió i garantir que tot està bé. Contacti amb nosaltres o demani cita >

Salut Dental Penedès

Tot el nostre equip els desitja unes vacances segures, divertides i saludables. Bon Nadal i Feliç Any Nou!