General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Dur a terme una higiene dental a la tardor és una molt bona pràctica que sovint prevé càries i inflamacions innecessàries a les genives.

La tardor implica per la majoria de persones un canvi de ritme i d’hàbits. Els nens comencen l’escola, els adults a treballar i els avis també experimenten el canvi de tornar a tenir fills i nets ocupats amunt i avall.

Per què aconsellem una higiene dental a la tardor en el cas dels nens?

Neteja dental a la tardor nens

Hem de pensar que els infants s’incorporen a l’escola (sovint també al menjador, on no sempre és controla de manera executiva la higiene dental) després d’unes vacances on hi ha hagut un excés de sucre a la dieta i un desajust en els hàbits de neteja dental a causa de la mancança de rutina.

Per això, tal com ja vàrem esmentar en aquest article, després de l’excés de les vacances d’estiu cal fer una bona revisió i, si cal, una neteja. Això ens permetrà eliminar o prevenir l’acumulació de placa bacteriana i futures càries durant el nou curs.

Per què aconsellem una higiene dental a la tardor en el cas d’adults que s’incorporen a la feina després de les vacances?

Neteja dental a la tardor nens

Ja vàrem veure en aquest article que de vacances o de viatge mengem d’una manera diferent de com mengem a casa. Normalment, els aliments quan som fora són menys aconsellables per la nostra salut dental.

Alguns adults tornen d’un viatge de vacances i d’altres, és just ara, que retornen a la feina i viatgen per treball. El dinar a l’oficina, els esmorzars amb un client, la logística mil·limètrica per conciliar vida familiar i laboral acaba passant factura a l’acumulació de placa bacteriana. És per això que és un bon moment per dur a terme una revisió i començar aquesta etapa des de zero amb les dents ben netes.

Per què aconsellem una higiene dental a la tardor en el cas dels avis?

Neteja dental a la tardor avis

Existeix una estreta relació entre salut bucal i salut en general. Com ja saben, la higiene dental evita problemes a les dents i a les genives. A més és de vital importància quan hi ha implants o dentadura postissa.
La higiene dental a la tardor en persones grans aporta un inici positiu i preventiu de la temporada de fred i pluja.

La qualitat de vida és molt important a la tercera edat i tenint cura de les nostres dents garantim:

  • Una dieta correcta amb la consegüent entrada de nutrients i vitamines necessàries per encarar l’hivern i les malalties associades com grips o refredats.
  • El manteniment de la boca hidratada i funcional, contrarestant la sequedat que provoquen alguns medicaments.
  • Evitar l’agreujament de malalties d’altres parts del cos com la diabetis o les malalties cardiovasculars.

En general i per finalitzar, tant en el cas dels nens com dels adults de qualsevol edat, una boca neta i sana millora la imatge i augmenta l’autoestima. Per tant, des de Salut Dental Penedès sempre recomanem una revisió i posterior higiene a la tardor.

Vol saber més? Contacti amb nosaltres o demani cita >