General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

La infantesa i l’estiu són un binomi bonic, alegre i molt especial. Els dies són més llargs i els nens juguen durant més estona, estan quasi sempre en remull i canvien els seus hàbits alimentaris i de neteja.
Tot aquest moviment fa que els petits pugui tenir algun ensurt o alguna molèstia pròpia de l’estiu. A continuació parlem dels cin problemes dentals més comuns dels nens a l’estiu i com solucionar-los.

Càries dentals en els nens durant l’estiu

Els cinc problemes dentals més comuns dels nens a l'estiu - Los 5 problemas dentales más comunes de los niños en verano

Les begudes ensucrades, els gelats, l’augment del nombre de postres de rebosteria, etc., fan que la dieta dels nens fomenti l’augment de la placa bacteriana i, conseqüentment, les càries. A Això hem de sumar els canvis en la rutina de neteja dels més menuts que sovint o es fan més espaiats en el temps per estar amunt i avall jugant o viatjant amb la família.
Per això, si detectem que l’infant té una càries no hem de deixar passar el temps i anar immediatament al dentista per posar-hi solució. El dentista eliminarà la càries, aplicarà un empast i evitarà l’empitjorament.

Sensibilitat dental a la temperatura

Un altre dels problemes dentals més comuns dels nens a l’estiu és la hipersensibilitat dental. Com ja vàrem veure en aquest article, aquest estat normalment es produeix quan les dents entren amb contacte amb productes molt freds. També es pot desencadenar quan es prenen aliments molt dolços o molt àcids.
Un cop una part de la dentadura està hipersensibilitzada, pot ser que el nen sento dolor no només durant les ingestes sinó també durant el raspallat dental posterior.

La hipersensibilitat genera punxades, la qual cosa dificultarà la correcta higiene de la zona. Per això, hem d’aturar la ingesta de begudes i aliments freds i si amb això no disminueix el dolor, hem de visitar a l’odontòleg per estiu el cas i proposi un tractament.

Danys a l’esmalt pel clor de la piscina

Els cinc problemes dentals més comuns dels nens a l'estiu - Los 5 problemas dentales más comunes de los niños en verano

La saliva de grans i menuts té un equilibri que es veu trastornat quan entra amb contacte amb el clor, de manera que es genera un entorn àcid. Com ja vàrem veure en aquest article, en aquest entorn, les proteïnes que es descomponen a la boca promouen l’aparició de bacteris, placa bacteriana i, en conseqüència, carrall.

Si a l’estiu els nens passen un gran nombre d’hores diàries en aigua amb clor, el carrall i les taques poden aparèixer més fàcilment. Aquesta és la raó per la qual aconsellem una visita a l’odontòleg a la tornada de les vacances.

Dent trencada del nen durant l’estiu

Els cinc problemes dentals més comuns dels nens a l'estiu - Los 5 problemas dentales más comunes de los niños en verano

Quin no ha vist una dent trencada a l’estiu? Els jocs intensos entre un gran nombre de nens mentre els adults fan la sobre taula, les relliscades jugant a la pilota o a les pales en terres humits, les voreres de les piscines, els gronxadors, els esports d’estiu… Durant els mesos de calor els nens, com és natural, estan en moviment. I a vegades, es pot trencar una peça.
Quan es fractura una peça, independentment si és de llet o no, hem d’anar immediatament a l’odontòleg per saber si hi ha hagut danys interns que no veiem.

Caiguda d’una peça de llet

Els cinc problemes dentals més comuns dels nens a l'estiu - Los 5 problemas dentales más comunes de los niños en verano

La caiguda de les peces de llet formen part d’un procés natural i no renom perquè visitar l’odontòleg quan cauen. No obstant sí que hem de tenir en compte dues coses si estem de vacances i li cau una dent de llet al nostre fill:

  1. Hem d’esbrinar si ha caigut per un traumatisme jugant, perquè aleshores haurem de visitar l’odontòleg com més aviat millor.
  2. Si la dent ha caigut de manera prematura també haurem de visitar al dentista per esbrinar la raó per la qual hem perdut la peça.

Fins aquí els cinc problemes dentals més comuns dels nens a l’estiu. Amb tot, li recordem que sempre, és millor la previsió que la cura posterior. Vol saber més? Està de vacances i té algun dubte respecte a la salut dental del seu fill? Contacti amb nosaltres o demani cita >