General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

L’època nadalenca és plena d’emocions i retrobades que normalment se celebren al voltant d’una taula. Dinars i sopars es repeteixen i la ingesta de sucres augmenta considerablement.

Llaminadures, xocolates, torrons, neules, tortells, carbó, formen part d’un grup d’aliments que contenen sucres refinats.

Relació entre els sucres refinats les càries

Bon Nadal, Bona Salut Dental

Com ja vàrem veure en aquest article sobre el sucre i les càries, a la boca s’acumulen diferents tipus de bacteris que, quan s’alimenten de sucre blanc, produeixen substàncies àcides que malmeten l’esmalt dental.

Addicionalment, a mesura que augmenta el volum de bacteris apareix i s’acumula placa bacteriana que promou i accelera l’aparició de càries.

Això vol dir que hem de renunciar als torrons?

Bon Nadal, Bona Salut Dental

 No. Senzillament, prendrem consciència del canvi a la nostra dieta i donarem, més que mai, prioritat total a la higiene dental.

És clar que des de la clínica aconsellem mantenir una dieta saludable durant tot l’any, però són dates assenyalades. Per això, la millor manera de contrarestar els efectes dels àpats nadalencs és portar a terme una acurada higiene dental passant el fil dental i raspallant durant dos minuts després de menjar.

Recomanacions de Salut Dental Penedès per començar l’any amb una bona salut dental

Bon Nadal, Bona Salut Dental

A més de l’aspecte de la higiene hem de tenir en compte altres factors que poden afectar l’esmalt dentari:

  • Les begudes com el vi negre poden generar taques.
  • Alguns torrons forts poden trencar alguna dent.
  • Com ja vàrem explicar a l’estiu en aquest post, alguns aliments freds o begudes fredes poder ocasionar sensibilitat dental.

Visiti el seu odontòleg després de les vacances

Des de Salut Dental Penedès, recomanem que nens i adults facin una visita a l’odontòleg després de les vacances de Nadal.

El seu dentista de confiança detectarà si hi ha hagut o no acumulació de placa bacteriana, si ha aparegut alguna càries i, fins i tot, si ha aparegut alguna esquerda o desperfecte a l’esmalt per prevenir futurs trencaments o patologies de les peces.

A Salut Dental Penedès, a més de fer-li una revisió exhaustiva de les dents per assegurar-nos que tot està bé, en cas de detectar qualsevol anomalia, li proposarem una solució.

Bon Nadal, Bona Salut Dental

L’equip de Salut Dental Penedès els desitja Bon Nadal, Bon Any Nou… I Bona Salut Dental.

Contacti amb nosaltres o demani cita aquí >