General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Per a moltes famílies, cada canvi de curs escolar o de trimestre enceta una nova temporada de treball en què es reprogramen o reforcen hàbits com l’ordre o la higiene. La neteja dental infantil no és una excepció.

Després de l’excés de les vacances d’estiu o de Nadal sovint cal fer una bona revisió i, si cal, una neteja dental a la clínica per tal de prevenir l’acumulació de placa bacteriana, futures càries o principis de periodontitis. Els nens, pel sol fet de ser-ho, no estan exempts de patir aquests trastorns. Tanmateix, un cop canviades, les peces dentals definitives són per a tota la vida.

La importància de la revisió odontopediàtrica

Tant en els nens que tenen peces de llet com en aquells que ja tenen peces definitives, és indispensable fer una revisió per saber en tot moment si hem de dur a terme accions de caràcter corrector com ara l’empastament d’una càries, de caràcter preventiu com ara una neteja bucodental o ambdues en cas d’existir càries i una forta acumulació de placa.

És necessària la neteja dental infantil a la clínica?

Erròniament, tendim a pensar que l’acumulació de placa no afecta les peces dentals dels nens. Ben al contrari, els infants que, per exemple, ja han canviat les dents de llet totalment o en part tendeixen a evitar les rentades de dos minuts a casa o al menjador escolar després dels àpats i eviten passar-se el fil dental perquè encara són petits i, o bé els costa, o bé no li veuen els beneficis a curt termini. A més, molts ingereixen aliments i begudes ensucrades, que contribueixen a l’acumulació de placa.

A alguns nens sovint se’ls forma una arcada groguenca o verdosa de material entre les dents i les genives que es compon de placa bacteriana i carrall.

Com és la higiene dental infantil a la clínica?

Davant d’aquesta situació, l’odontopediatre pot aconsellar una petita neteja bucodental a la clínica per alliberar les peces de la placa acumulada i afavorir el bon manteniment de les dents a casa.

A la clínica, l’odontopediatre durà a terme la neteja suaument mitjançant un aparell d’ultrasons que eliminarà placa i carrall.

Seguidament, l’especialista aplicarà una pasta polidora a les dents especial per atorgar brillantor i reduir l’aparença de les taques que hi pugui haver.

El tractament complet és un procés curt i molt senzill que si, a més, els nens ja el coneixen des de petits, no el veuen de manera negativa (com en el cas d’alguns adults), sinó com un hàbit normal i necessari.

Què podem fer a casa?

Per mantenir la boca neta i saludable, a casa aconsellem dur a terme els següents passos:

  • Mínim 2 raspallats diaris.
  • Durant el raspallat nocturn, abans d’aquest passarem el fil dental.
  • Tot seguit, aconsellem escopir i no glopejar aigua després perquè el fluor de la pasta remineralitzi les dents.

Desitja saber-ne més sobre el procés de neteja dental infantil a la clínica? Contacti amb nosaltres >