General prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

El diastema és una separació anòmala entre dos o més peces dentals. Tot i que sovint personatges del món de l’espectacle ho han reivindicat com a senyal d’identitat, la majoria de persones adultes que venen a la clínica amb un diastema, el volen corregir.

Les peces separades són freqüents durant la infància, especialment durant l’etapa de les dents de llet. Si més no, a mesura que apareix la dentadura definitiva el diastema desapareix per si sol

Les causes principals del diastema són quatre:

  • La desproporció entre la mida del maxil·lar superior i unes dents petites la mida de les quals, afavoreix l’aparició d’espais.
  • Un frenet del llavi superior massa gran que provoca la separació de les dues peces centrals.
  • La maloclusió dental que força el moviment de les dents amb el pas del temps.
  • La manca de peces dentals o agenèsies

Ortodòncia per corregir els diastemes

Correcció del diastema (dents separades) amb ortodoncia

Els tractaments d’ortodòncia permeten l’obtenció del millor dels somriures gràcies al tractament dels diastemes.

Durant la primera visita a la clínica els nostres ortodontistes i cirurgians duran a terme una valoració personalitzada per determinar la causa del diastema.

Un cop avaluat el cas, l’equip de Salut Dental definirà si és necessària o no l’actuació prèvia del cirurgià, per exemple en cas d’una grandària important del frenet del llavi superior.

Seguidament procedirem al tractament d’ortodòncia que serà diferent en funció de les necessitats del pacient i tindrà en compte maloclusions, desproporcions entre dents i maxil·lar superior, etc.

També es farà una selecció del tipus d’ortodòncia en funció de la idoneïtat del sistema segons el cas, poden escollir entre brackets metàl·lics, brackets estètics o Invisalign.

Finalment s’entregarà al pacient un protocol d’hàbits d’higiene i cura per mantenir les dents sanes i netes al llarg de tot el tractament.

La duració del tractament dependrà del nombre de factors a solucionar, perquè l’ortodòncia s’ha d’abordar d’una manera integral per tal de garantir la salut global de la boca del pacient.

Un tractament d’ortodòncia és el tractament òptim per a corregir l’espai interdental. Vol saber més sobre com solucionar un diastema? Contacti amb nosaltres o demani cita >