General prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Gaudir de la piscina a l’estiu és un plaer i els animem al fet que ho facin! Però com sempre, des de Salut Dental Penedès volem que les vostres sessions a l’aigua siguin segures per la vostra salut bucal. L’aigua de la piscina pot arribar a resultar perjudicial per a les dents mitjançant el clor. A continuació, els explicarem per què el clor malmet les dents i com prevenir els seus danys tot gaudint de la piscina.

Com el clor malmet les dents?

Els clors que hi ha a les piscines s’utilitza per mantenir l’aigua lliure de bacteris, algues i d’altres gèrmens que poden ser nocius per la salut. Es tracta doncs d’un potent desinfectant.

Un bany puntual a la piscina no implica cap risc per al nostre esmalt. Evidentment, l’efecte de la piscina a les dents és molt més notori en les persones que són nedadores professionals o dediquen moltes hores d’oci a la piscina. Tanmateix, a l’estiu en general passem diverses hores en remull en piscines compartides a les quals se’ls hi ha afegit grans quantitats de clor.

Piscina: El clor malmet les dents?

Moltes hores a la piscina o entrar en contacte amb grans quantitats de clor fomenta un pH àcid erosiu que pot provocar un desgast innecessari i prematur de l’esmalt.

Com afecta l’acidesa a les dents?

La nostra saliva té un equilibri que es veu trastornat quan entra amb contacte amb el clor, generant un entorn àcid. En aquest entorn, les proteïnes que es descomponen a la boca promouen l’aparició de bacteris, placa bacteriana i, conseqüentment carrall.

Com prevenir l’acidesa i mantenir la salut bucal quan ens banyem a la piscina?

Piscina: El clor malmet les dents?

Com ja hem avançat més amunt, un gran nombre d’hores diàries en aigua amb clor fa que el carrall i les taques apareguin més fàcilment. En canvi, un ús ocasional de les instal·lacions no repercutirà de manera dràstica en la nostra salut dental.

Malgrat això, des de Salut Dental Penedès recomanem prendre algunes mesures preventives que evitaran la deterioració prematura de les nostres dents:

Si és possible, evitar les instal·lacions massificades amb nivells excessius de clor.

Piscina: El clor malmet les dents?

Si tenim piscina privada, regularem el pH de l’aigua perquè no resulti tan agressiu.
En tots els casos, rentar-nos les dents amb pasta de dents fluorada per a contrarestar l’acidesa en la nostra boca.

Què fem si practiquem natació durant tot l’any?

Piscina: El clor malmet les dents?

Les persones o esportistes que dediquen un gran nombre d’hores durant tot l’any a nedar a la piscina, haurien de visitar el seu dentista de confiança perquè en faci seguiment.

A la clínica es poden dur a terme estratègies o tractaments preventius per minimitzar els efectes del clor sobre l’esmalt.

Desitja saber més sobre com el clor malmet les dents i la seva prevenció? Contacti amb nosaltres o demani cita >