General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Gaudir de la piscina a l’estiu és un plaer i l’animem a fer-ho! Però, com sempre, des de Salut Dental Penedès volem que les seves sessions a l’aigua siguin segures per a la seva salut bucal. L’aigua de la piscina pot arribar a resultar perjudicial per a les dents a causa del clor. A continuació, li explicarem per què el clor malmet les dents i com prevenir-ne els danys tot gaudint de la piscina.

Com malmet les dents el clor?

Els clors que hi ha a les piscines s’utilitzen per mantenir l’aigua lliure de bacteris, algues i altres gèrmens que poden ser nocius per a la salut. Es tracta doncs d’un potent desinfectant.

Un bany puntual a la piscina no implica cap risc per al nostre esmalt. Evidentment, l’efecte de la piscina a les dents és molt més notori en les persones que són nedadores professionals o dediquen moltes hores d’oci a la piscina. Tanmateix, a l’estiu en general passem diverses hores en remull en piscines compartides a les quals s’ha afegit grans quantitats de clor.

Piscina: El clor malmet les dents?

El fet d’estar moltes hores a la piscina o entrar en contacte amb grans quantitats de clor fomenta un pH àcid erosiu que pot provocar un desgast innecessari i prematur de l’esmalt.

L’acidesa com afecta les dents?

La nostra saliva té un equilibri que es veu trastornat quan entra amb contacte amb el clor, de manera que es genera un entorn àcid. En aquest entorn, les proteïnes que es descomponen a la boca promouen l’aparició de bacteris, placa bacteriana i, en conseqüència, carrall.

Com prevenir l’acidesa i mantenir la salut bucal quan ens banyem a la piscina?

Piscina: El clor malmet les dents?

Com ja hem avançat més amunt, un gran nombre d’hores diàries en aigua amb clor fa que el carrall i les taques apareguin més fàcilment. En canvi, un ús ocasional de les instal·lacions no repercutirà de manera dràstica en la nostra salut dental.

Malgrat això, des de Salut Dental Penedès recomanem prendre algunes mesures preventives que evitaran la deterioració prematura de les nostres dents:

Si és possible, cal evitar les instal·lacions massificades amb nivells excessius de clor.

Piscina: El clor malmet les dents?

Si tenim piscina privada, cal regular el pH de l’aigua perquè no sigui tan agressiu.
En tots els casos, hem de rentar-nos les dents amb pasta de dents fluorada per contrarestar l’acidesa a la boca.

Què fem si practiquem natació durant tot l’any?

Piscina: El clor malmet les dents?

Les persones o esportistes que dediquen un gran nombre d’hores durant tot l’any a nedar a la piscina haurien de visitar el seu dentista de confiança perquè en faci seguiment.

A la clínica es poden dur a terme estratègies o tractaments preventius per minimitzar els efectes del clor sobre l’esmalt.

Desitja saber-ne més sobre com el clor malmet les dents i com prevenir-ho? Contacti o demani cita >