General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

És molt important saber cuidar la salut bucodental durant l’embaràs, un període en el qual es produeixen molts canvis a l’organisme de la dona per poder dur a terme la gestació i posterior naixement del nadó.

Els canvis al cos durant aquesta fase no només són físics. Una dona embarassada pateix cansament, ajustaments hormonals, variacions en l’estat d’ànim i fins i tot, alteracions en el sentit del gust. Tots hem sentit parlar dels antulls o desitjos.

Una salut bucodental a ratlla durant l’embaràs

El conjunt de factors que acabem de descriure poden afectar a una correcta cura de la salut bucodental durant l’embaràs. Cuidar la boca no només incideix en la salut de la pacient, també en el correcte desenvolupament de l’embaràs. És per això que a continuació oferim les següents recomanacions:

Compte amb les càries!

Menjar pomer i pastanagues per lluir unes dents blanques

L’augment hormonal durant l’embaràs incrementa el risc de patir càries, erosió de l’esmalt i malalties periodontals. Per això és molt important reduir la ingesta de sucres refinats i begudes ensucrades i mantenir una higiene oral exhaustiva.

Els antulls no justifiquen descuidar la dieta saludable. Antigament, els desitjos disculpaven tota mena de mals hàbits alimentaris durant l’embaràs. Ara sabem que una dieta balancejada és la millor opció per la salut de la mare i del nadó.

No cal dir que el tabac i l’alcohol es desaconsellen totalment en l’embaràs.

Atenció a la higiene!

Composició raspalls de dents de bambú

Una pacient embarassada ha d’extremar les rutines d’higiene oral. És molt important raspallar-se almenys tres cops al dia i després dels àpats amb una pasta dentífrica fluorada. Tampoc hem d’oblidar l’ús del fil dental.

Cal esmentar que una mala higiene afavoreix el creixement de bacteris que es poden transferir al nadó a través de la saliva. Així doncs, un cop el petit hagi nascut, evitarem compartir amb ell xumets o altres elements que van a la boca.

Revisió dental a la clínica durant l’embaràs

És recomanable fer almenys una visita al dentista de revisió durant l’embaràs i demanar cita amb l’odontòleg cada vegada que la pacient sospiti que pateix alguna patologia bucal per evitar que empitjori.

Vol saber-ne més sobre com cuidar la salut bucodental durant l’embaràs? Contacti amb nosaltres o demani cita.