General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

La nostra dieta juga un paper fonamental en el nostre estat físic. Consegüentment, una bona tria d’aliments és clau per tenir una bona salut bucal. En aquest article us en parlarem d’aquells més beneficiosos que a més ens ajuden a prevenir les malalties que afecten les dents.

Des de les peces de llet fins a les definitives

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Dents de llet

La dieta és important per la generació o manteniment de les peces dentals. L’alimentació incideix en les fases de desenvolupament, erupció i posterior conservació, influint en la mineralització de les dents i l’enfortiment de l’esmalt.

Malalties dentals associades a l’alimentació

Les càries, sovint es formen per l’alt contingut de carbohidrats fermentables d’algunes dietes. Aquest influeixen en la producció dels àcids per part dels bacteris.
La malaltia periodontal també intervé la placa bacteriana i el seu origen s’associa a una mala alimentació i higiene incorrecta.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental

La disminució de la ingesta d’aliments i begudes amb un alt contingut de sucre es pot complementar amb la ingesta dels següents aliments beneficiosos.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Làctics

Productes làctics: contenen nutrients d’alt valor com el calci per enfortir l’esmalt dental. També redueix el risc de patir càries segons l’Acadèmia Americana d’Odontologia General.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Peix i cereals

Peix i cereals: són rics en vitamina D, la qual s’encarrega d’absorbir i emmagatzemar el calci a ossos i dents.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Fruites i verdures

Fruites y verdures d’alt contingut en fibra: la poma o la pastanaga contribueixen a la higiene dental gràcies a la seva textura semidura. Els vegetals de fulla verda estimulen el flux de saliva neutralitzant els àcids de la placa bacteriana.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Fruits secs

Fruits secs: les anous, les ametlles o les avellanes enforteixen les dents gràcies al seu aporto de vitamines i minerals.

5 aliments clau per tenir una bona salut dental - Te verd

Té verd: és un potent antioxidant que actua prevenint contra la placa bacteriana i enforteix l’esmalt dental. També es pot optar pel té negre.

Una correcta higiene, l’eliminació o reducció important de les begudes i menjars ensucrats i l’adopció d’aquests aliments garanteixen una dentadura sana i un somriure bonic.

Contacti amb nosaltres o demani cita >