General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Salut Dental Penedès és el lloc més segur per cuidar la seva salut bucodental. Des del seu naixement, l’equip profesional de la clínica sempre hi ha pres les màximes mesures de seguretat i higiene. No obstant això, a causa de l’actual situació d’excepció sanitària, s’ha dut a terme un protocol d’actuació enfront de la COVID-19 per tal d’evitar contagis i oferir la màxima comoditat i seguretat als pacients. A continuació presentem un resum, però pot veure l’informe exhaustiu de les mesures preses a la clínica seguint aquest enllaç >

Equip de protecció dels treballadors de Salut Dental Penedès

A Salut Dental Penedès utilitzem mascaretes del tipus FFP2 de màxima seguretat. Els guants de màxima resistència es continuen utilitzant com ja és habitual a la clínica. Els nostres especialistes també fan ús d’ulleres integrals enfront de gotes i pantalles facials enfront d’esquitxades.

La roba i calçat de treball habituals són exclusius per a la feina i en previsió d’esquitxades o generació d’aerosols, s’utilitza capell i bata d’un sol ús impermeables per sobre de la roba de treball habitual.

Tot el personal de la clínica reiterarà tantes vegades com sigui necessari la rentada de mans i l’ús de gel hidroalcohòlic en funció de les necessitats del moment. Amb tot, mesures com l’esterilització d’estris, la desinfecció d’espais i superfícies i la rentada de mans de professionals i la protecció dels pacients, és una pràctica que s’ha anat duent a terme des de sempre per ser bàsica i necessària.

Preparació de la Clínica per la desescalada

De cara al retorn dels serveis odontològics s’han pres les següents mesures de prevenció per tal de preparar la clínica de forma higiènica i segura:

• Comprovació de l’estat de salut del personal de la clínica.
• Formació de l’equip dental sobre els nous protocols a adoptar.
• Creació d’un qüestionari previ de seguretat a tots els pacients abans d’acudir a la clínica.
• Classificació dels pacients en funció de la urgència.

• Creació d’un protocol de citació i recepció del pacient. En aquest punt s’han tingut en compte aspectes com la col·locació d’una pantalla de metacrilat a la zona de recepció dels pacients i senyalitzar amb una línia clarament visible un espai de seguretat d’aproximadament 1,5 metres fins al taulell de recepció. Oferiment al pacient d’una dosi de gel hidroalcohòlic perquè es desinfecti les mans durant 20 segons, polaines per cobrir el calçat, gorra quirugcia pel cabell, prenem la temperatura corporal i oferim mascaretes a qui no en porti.Oferiment al pacient d’una sala d’espera a on es pugui mantenir la distància de seguretat i sense revistes, llibres, fullets informatius, possibles jocs de taula, comandaments de tv etc. Diferenciació horària per a infants i adults.
• Creació d’un protocol de mobilitat a la clínica per mantenir distàncies de seguretat i evitar que toquin res amb les mans.
• Creació d’un protocol durant les cures que tingui en compte la seguretat i protecció del pacient i de l’odontòleg.
• Creació d’un protocol de neteja després de les cures de cada pacient.
• Creació d’un protocol de neteja global de la clínica que actuï constantment sobre les zones comunes, recepció, bany, desinfecció de zones clíniques i esterilització de les àrees de treball.

Pot estar tranquil, Salut Dental Penedès és el lloc més segur per cuidar de la seva salut bucodental.

Llegeixi l’informe exhaustiu punxant aquí >