General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Amb les vacances o en qualsevol viatge, sovint abandonem les nostres rutines i la nostra higiene bucal es pot ressentir. Això pot incidir directament en la nostra salut dental.

Les vacances no estan renyides amb el manteniment del nostre raspallat tres cops al dia. És un costum fàcil de mantenir i que mai s’ha de modificar, estiguem on estiguem.

Canvis a la dieta

De vacances o de viatge mengem d’una manera diferent de com mengem a casa. Normalment els aliments quan som fora són menys aconsellables per la nostra salut dental. Per això, la nostra higiene dental s’ha de mantenir intacte. La prevenció mai va de vacances.

Consells per a mantenir la nostra salut dental quan som de viatge

Ho podem aconseguir amb petits gestos, que no interrompran el nostre descans i desconnexió. Aquests poden ser alguns consells útils a tenir en compte:

  • Kit de viatge: és molt petit i es pot portar a qualsevol lloc perquè no ocupa espai. A la platja, en un restaurant o al cinema, després de menjar passi’s el fil dental i procedeixi al raspallat.
  • Eviti les begudes ensucrades: com durant la resta de l’any, no abusi d’aquestes begudes. Com ja sap, les nostres dents poden patir les conseqüències en forma de càries.
  • Begui molta aigua: mantenir-nos hidratats ajuda a prevenir infeccions. Les altes temperatures requereixen un alt nivell d’aigua al cos. La fruita i la verdura l’ajudaran en la hidratació, són refrescants i un magnífic substitut de les begudes ensucrades.
  • Compte amb els menjars i begudes fredes: els canvis bruscos de temperatura en els menjars i begudes que prenem poden causar-nos molèsties a causa de la hipersensibilitat dental. Per això, raspalli les dents després de prendre aquest tipus d’aliments amb moviments suaus de la geniva cap a la dent.
  • Protegeixi la boca del sol: els llavis són la part externa de la nostra boca i cal protegir-los amb factor solar de protecció per a evitar cremades.
  • Si no pot raspallar-se les dents: això no hauria de passar mai, però si finalment succeeix un dia, procuri beure molta aigua després del menjar o mastegar xiclets sense sucre, ja que provocaran un major flux de saliva en la boca i alliberarà les dents de restes de menjar el màxim possible.
  • Programi la seva revisió per la tornada: tot prenent totes aquestes precaucions no estem exempts de què les nostres dents pateixin danys. Quan torni a la rutina, una bona revisió a Salut Dental Penedès l’ajudarà a tornar a la feina amb una boca sana i neta. Demani cita >

Recordi: amb les vacances sovint abandonem les nostres rutines i la nostra higiene bucal es pot ressentir. Segueixi aquest consell per mantenir la salut dental de viatge.