General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Més enllà de l’avantatge estètic del blanquejament dental, gaudir d’un somriure bonic també comporta salut i benestar.

Un altre dels beneficis d’eliminar les taques de les dents és la consegüent seguretat que la persona recupera a l’hora de somriure o expressar-se.

Què causa les taques a les dents?
Mantenir les nostres dents blanques i radiants és una tasca que requereix dedicació. Constantment estem exposats als agents que afecten la nostra salut i estètica bucals. Per exemple el tabac, el cafè o el sucre.

Tanmateix, no sempre és la combinació de mala alimentació i manca d’higiene la causant de màcules dentals. Algunes malalties, tractaments mèdics agressius com la quimioteràpia, l’edat o la predisposició genètica també hi poden influir.
Per tant, si encara que la nostra alimentació i higiene bucal són correctes les marques persisteixen, és aconsellable visitar a un especialista.

Tipus de taques dentals
Taques superficials
Son les més habituals i apareixen a la superfície de les peces. Normalment presenten un to marronós i les causa aliments pigmentants com el cafè.
El principal inconvenient d’aquest tipus de taques és que poden penetrar a les petites fissures que pot haver-hi a les dents i ser molt difícils d’eliminar. Depenent del grau de la taca, es pot tractar amb una higiene bucal. Si presenta complicacions, el dentista haurà de fer una valoració.

Dipòsits tous
Son taques que apareixen al voltant de la línia de la geniva. Depenent del pacient el seu to és blanquinós o fosc. S’originen per l’acumulació de biofilm i carrall a la zona. És possible tractar-los amb un raspat o polit dental.?

Taques intrínseques
A la superfície de l’esmalt també poden sorgir taques blanquinoses o lleugerament fosques. Aquest tipus de marques són menys habituals i es corresponen amb les que hem citat al bloc anterior, relacionades amb l’envelliment prematur, les malalties o els tractaments mèdics.

Què és un blanquejament dental?
El blanquejament dental és un procediment que aclareix el to de les dents mitjançant l’aplicació d’un principi actiu que penetra a l’esmalt.

Amb el blanquejament dental el que fem és augmentar la quantitat de blanc que mostren les dents per lluir un somriure més jove, atractiu i un aspecte més sa de la boca.

A Salut Dental Penedès recomanem realitzar una primera visita per establir quins procediments esmentats als punts anteriors s’ajusta més a les necessitats del pacient: neteja, raspat o blanquejament dental o l’acoblament entre ells.

Blanquejament dental a la consulta o a casa?
Hi ha 2 tipus de tractament, el clínic i el domèstic. A Salut Dental Penedès els tenim tots dos i en funció de cada pacient aconsellem un o altre o bé la combinació d’ambdós.