General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Les carilles dentals són làmines molt fines, d’entre 0,3 a 1 mm, que es col·loquen en la superfície de les dents per resoldre aspectes com la pigmentació dental, l’esquerdament o lleugers problemes d’alineació.

Clínica especialitzada en carilles dentals
Les carilles dentals són una solució estètica que permet modificar visiblement la forma i la posició de les dents. Els resultats són sorprenents i en només dues sessions es pot renovar tot un somriure.

A diferència d’altres tècniques odontològiques estètiques, aquest tractament no suposa una acció directa sobre les dents sinó que es caracteritza per l’adhesió no agressiva de les làmines sobre les dents.

Carilles dentals de Porcellana
Les carilles de porcellana es componen de material ceràmic de llarga durada. Cobreixen completament la cara frontal de la dent per atorgar-li un millor aspecte estètic.

Les carilles de porcellana s’utilitzen per:

Canviar la forma de les dents.
Tancar diastema o espais entre les dents.
Canviar el color de dents grogues i donar solució a tincions permanents per tetraciclines.
Canviar la posició de les dents.
Procediment per a la col·locació de les carilles de porcellana:

En una primera sessió l’odontòleg estudia l’aspecte de la dent, després la tractarà mínimament llevant-li una petita capa d’esmalt dental perquè la carilla de porcellana s’adhereixi correctament. Es prenen mesures per ser enviades al laboratori protèsic.

Un cop confeccionades les carilles pel protèsic, el pacient visita l’odontòleg per segona vegada. Es comprova la correcta i total adaptació de les làmines a les seves dents i és procedeix a la seva adhesió. Finalitzat el procés, el pacient pot parlar i ingerir aliments amb normalitat.

És un tractament mínimament invasiu, ja que no és necessari modificar la forma original de la dent.

Carilles dentals de composite
Es caracteritzen per fer-se directament en la mateixa boca del pacient. Estan formades de composite, que és el mateix material que s’utilitza en odontologia per realitzar els empastaments dentals.

Solucionen aspectes que d’altres tècniques com el blanquejat no poden solucionar. Es tracta d’una tècnica indolora i en la majoria dels casos no invasiva (no requereix tallar la dent). Pot realitzar-se en una o dues sessions de menys de 4 hores en total.

El tractament amb carilles de composite normalment s’aplica en la part frontal dels incisius centrals, laterals i els canins.

Les carilles de composite s’utilitzen per:

Millorar o canviar el color de les dents
Alinear la seva posició
Corregir la seva forma
Arreglar fractures en dents trencades
Aconseguir que es vegi menys geniva en el teu somriure
Reposar de forma estètica la falta de dents
Tancar els espais interdentals
En resum, millorar el somriure amb la màxima naturalitat.

Quin tipus de carilles triar?
La selecció d’un o d’un altre depèn de cada cas a tractar. En la primera consulta l’odontòleg recomanarà el tractament indicat. La durabilitat de les carilles de porcellana és major i no es tenyeixen amb el pas del temps a diferència del composite. Aquestes últimes no estan indicades en pacients fumadors o habituats al cafè o begudes que taquin la dent.

Recomanacions
En cas de bruxisme (estrènyer les dents) pot estar indicat la utilització d’una fèrula de descàrrega. Abans de la col·locació de qualsevol mena de carilla el pacient ha de tenir un perfecte estat de salut de les genives i absència total de càries.

Vingui a visitar-nos i veurà perquè som una de les clíniques odontològiques de referència del Penedès.