General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

El Dr. Jordi Paredes és llicenciat en medicina per la U.B. i també és estomatòleg. És el líder de l’equip de cirurgia i implantologia de Salut Dental Penedès. Treballa a la clínica des de fa més de 17 anys. Un veterà carregat d’experiència.

Durant molts anys va compaginar la pràctica odontològica a clínica pròpia i privades amb la de professor del Màster de Cirurgia i Implants de la UB. Es tracta d’un especialista que segurament porta milers d’implants col·locats així com moltes cirurgies bucals. Un mestre dins el nostre equip.

Com és el dia a dia d’un cirurgià bucal?

Crec que hauria de ser una combinació d’intervencions i d’interconsultes per donar un diagnòstic i tractament integrals als pacients.

Quines patologies o molèsties tracta la cirurgia bucal?

Des de les reparatives a les substitutòries passant per les estètiques.

Podem dir que la cirurgia maxil·lofacial és una disciplina horitzontal que dóna servei a la resta d’especialitats odontològiques?

Entenc l’odontologia com una xarxa formada per totes les especialitats. Si una xarxa no està interconnectada, té forats i no compleix la seva funció.

Quin tipus de cirurgies es donen més a la clínica?

Crec que totes es donen en la freqüència que correspon a la seva estadística en la població. A Salut Dental Penedès realitzem anualment tota la varietat de cirurgies que es necessiten i funcionen.

Quin tipus de sedació utilitzeu?

La sedació endovenosa realitzada per un anestesista, que en finalitzar la intervenció reverteix i el pacient se’n va a casa seva pel seu propi peu.

Quins són els temps de recuperació en les intervencions més comunes?

Primer faria falta definir “temps de recuperació”. En la majoria de casos, al cap d’una setmana es pot fer tot el que es feia abans de la intervenció. Per exemple practicar esport.

Ens pots explicar en quina classe d’operacions col·labora la cirurgia en l’estètica dental?

En qualsevol que s’utilitzi per millorar l’equilibri entre dents, genives i os.

Quines són les últimes tendències de la teva especialitat? Les incorporeu a la clínica?

Més que parlar de “tendències”, jo em referiria a tècniques de provada fiabilitat i resultats. Evidentment a Salut Dental Penedès ja les utilitzem fa temps i anem incorporant les que demostren tenir nivell.

Com defineixes Salut Dental Penedès?

Com una clínica que està orientada a donar un tractament integral als pacients, sigui el que sigui el seu problema i a mantenir la salut bucal en el temps.

Quin consell bàsic de salut dental oferiries als pacients que t’estan llegint?

És un clàssic. És millor prevenir que guarir. Els controls periòdics són la millor manera de tenir i mantenir una bona salut bucal.

***

Seguiu el dia a dia de la clínica a la nostra pàgina de Facebook o demaneu cita a través de la nostra pàgina de contacte.