General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

L’Aura Font és especialista en Medicina Oral i Cirurgia Bucodental, forma part de l’equip d’impantologia i cirurgia de Salut Dental Penedès des de fa més d’1 any i mig. Molt empàtica amb el pacient, sap escoltar i ofereix solucions molt beneficioses per a la salut del pacient.

El pacient de seguida agafa confiança amb ella i això es transmet amb unes visites més tranquil·les i relaxades. Una persona valorada i molt apreciada dins l’equip per la seva manera de treballar, de fer i sobretot de fer equip. Sempre disposada a donar.

Com és el dia a dia d’un cirurgià bucodental?

Tracto amb moltes persones que pateixen dolor i/o els hi falten dents i sol ser una dedicació agraïda perquè millorem la qualitat de vida dels pacients.

Quines patologies o molèsties tracta la cirurgia bucodental?

Principalment tractem les lesions de les mucoses orals i dels llavis, extraiem les dents que no es poden conservar, fem el tractament quirúrgic de dents afectades que es poden mantenir i col·loquem implants per substituir les dents absents.

Podríem dir que la cirurgià bucodental és una disciplina horitzontal que dóna servei a la resta d’especialitats odontològiques?

I tant! Quan un pacient ve a la consulta i cal fer l’extracció d’alguna dent, sol ser necessari que es facin tractaments de les genives i restaurar les dents amb càries i altres molèsties per tal de no perdre’n cap més. És fonamental el treball interdisciplinari, ja que pel bon resultat dels tractaments i pel correcte manteniment, cal que ens coordinem entre les diferents especialitats.

Quin tipus de cirurgies es donen més a la clínica?

Sobretot extraccions i cirurgia d’implantologia per substituir dents absents o que hem hagut d’extreure.

Quin tipus de sedació feu servir?

La sedació conscient, amb la que el pacient respira per si sol i pot col·laborar quan li demanem que obri i tanqui la boca. És un tipus d’anestèsia molt segura i que aporta una gran tranquil·litat als pacients aprensius, sense deixar cap efecte secundari.

Quins són els temps de recuperació en les intervencions més generalitzades?

Normalment en 2 dies ja es torna a fer vida quotidiana. Els 4 dies postquirúrgics són els que els pacients tenen inflamació de la zona intervinguda.

Practiquem tècniques de cirurgia mínimament invasiva que juntament amb les noves tecnologies permet retornar a la vida normal pràcticament immediatament. Tot i això poden aparèixer petites inflamacions en la zona intervinguda.

Ens pots explicar de quina classe d’operacions s’encarrega la cirurgia estètica dental?

La zona més estètica de la cavitat oral és la que ensenyem al parlar i al riure. Sol ser la part d’incisius, ullals i premolars. Quan manquen algunes d’aquestes dents i cal substituir-les amb implants, l’objectiu de la cirurgia no és tan sols col·locar en bona posició l’implant, sinó que estigui ben protegit per os i aconseguir que la geniva estigui en una bona posició per obtenir un resultat estètic òptim. Per tant, la cirurgia d’implantologia va acompanyada de cirurgia de regeneració d’os i de geniva.

Quines són les últimes tendències de la teva especialitat? Les incorporeu a la clínica?

En els darrers 5 anys, en les cirurgies de col·locació d’implants se li dóna més importància a la regeneració òssia i el maneig de la geniva amb cirurgies mucoperiodontals. Com a professional, em mantinc actualitzada per tal de poder oferir aquestes tècniques de cirurgia avançada als meus pacients.

Com defineixes Salut Dental Penedès?

Som un equip amb molt bon ambient, que estimem la professió i donem un servei odontològic personalitzat i de qualitat.

Quin consell bàsic de salut dental ofereixes als pacients que t’estan llegint?

Els pilars per tenir una bona salut bucodental són raspallar-se les dents i la llengua després de cada àpat, una dieta equilibrada, sense gaires sucres processats i venir a veure’ns 1 o 2 cops l’any.

***

Seguiu el dia a dia de la clínica a la nostra pàgina de Facebook o demaneu cita a través de la nostra pàgina de contacte.