General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

L’odontopediatria és un dels serveis més demandats a la nostra clínica. És per això, que avui entrevistem la Mireia Morera, amiga dels nostres petits grans pacients i odontopediatra de Salut Dental Penedès. La Mireia és Llicenciada en Odontologia per la UB, Màster en Odontopediatria i ha fet una residència a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Què és l’odontopediatria?

L’odontopediatria és l’especialitat que s’encarrega de la salut oral dels nens i nenes des dels 0 fins als 16 anys.

Quin és el teu dia a dia a la clínica?

Rebre els pacients, solucionar els problemes i que se sentin satisfets amb les solucions donades.

Quins són els majors reptes de la teva professió?

Crear un ambient agradable perquè el nen se senti, en tot moment, com en una aventura dental. Els odontopediatres no tractem les dents de llet sinó que fem dibuixos a les dents i hi posem purpurina.

Com és tractar amb nens? Què és per a tu un pacient infantil satisfet?

És especialment agraït, quan un pacient té molta por i al cap de setmanes de curar totes les dents, acaben venint i marxant contents.

L’odontopediatria és especialment bonica per les recompenses que rebem cada dia: les abraçades dels nens, quan t’expliquen què han fet a l’escola i, quan entren amb ganes a la consulta i sobretot quan marxen contents i els pares t’expliquen que fa dies que diu que volia venir al dentista!

I un pare satisfet?

Qui porta el seu fill amb plena confiança, ja que sap que el seu fill/a estarà ben atès, el tractament que se li realitzarà serà l’adequat i veu que el seu infant ve content a tractar-se.

Quines són les últimes tendències en odontopediatria? Les incorporareu a la clínica?

Les corones de zirconi. Després de qualsevol tractament polpar (nervi), es recomana col·locar una corona sobre la dent per tal que duri fins a la seva exfoliació. Fins ara, les úniques corones que hi havia al mercat eren metàl·liques. Actualment, s’han comercialitzat les corones de zirconi de color blanc, estètiques i bio-compatibles per a les dents temporals.

Com defineixes Salut Dental Penedès?

Una clínica de referència al Penedès amb un equip multidisciplinari que comprèn totes les especialitats i necessitat odontològiques de cada persona de manera individualitzada.

Quin consell bàsic preventiu ofereixes a les famílies de nens que t’estan llegint i que vetllen per la salut bucal dels seus fills?

Fer una primera visita abans dels 2 anys per determinar el risc de càries individualitzat i així crear les pautes de revisions pertinents segons aquest risc.

Per tal d’evitar la càries, una de les patologies més freqüents a la infància, és molt important raspallar com a mínim dues vegades al dia (matí i nit) amb una pasta de més de 1000 ppm de fluor i evitar consumir sucres diàriament.

***

Seguiu el dia a dia de la clínica a la nostra pàgina de Facebook o demaneu cita a través de la nostra pàgina de contacte.