General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

“Els nens venen amb un pa sota el braç” o això és el que diu la dita però molts pares preferirien que arribessin amb un manual d’instruccions, ja que l’arribada d’un fill és motiu de gran alegria però també de molts dubtes, pors i inquietuds.

Els pares, especialment primerencs, tenen molts dubtes sobre què és millor i què no per a la salut dels nens. Avui els dediquem aquest post, on us donem alguns consells per a cuidar la salut bucal del vostre fill/a.

Quan començar a raspallar les dents del meu nadó?
La primera dent de llet surt al voltant dels 6 mesos. És aleshores quan s’ha d’iniciar la higiene oral amb raspall i pasta.

Quin tipus de pasta hem de fer servir?
La pasta més adequada és una que contingui fluor ja que és l’element amb més evidència científica davant la càries. Ha de contenir com a mínim 1000 ppm de fluor.

Què passa si el nadó s’empassa la pasta dental?
No passa res. L’odontopediatra t’aconsellarà sobre la quantitat de pasta que heu d’utilitzar segons l’edat del teu nadó-fill; per tal que si s’empassa la pasta no hi hagi cap efecte tòxic ni secundari.

Poden tenir càries tan petits?
Sí. És més, actualment hi ha més càries en nens més petits ja que cada vegada l’alimentació és més tova i amb un contingut de sucre més alt. És per això que és important una primera visita precoç: més val prevenir que curar!

Quan ha de ser la primera visita a l’odontopediatra?
La primera visita hauria de realitzar-se entre el primer i segon any de vida. En aquesta visita s’explora al nadó i es donen les pautes preventives sobre higiene, dieta i hàbits als pares. L’odontopediatra és l’especialista que s’encarrega de la salut oral dels més petits i prevenció de qualsevol patologia.

Recordeu que, 1 any de vida + 1 visita al dentista= 0 càries!