General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Després de les vacances d’estiu els nens tornen a l’escola i aquest canvi en les seves rutines pot afectar a la salut bucal dels més petits de casa.

L’estrès que genera la tornada a l’escola pot comportar un augment de casos de bruxisme, gingivitis, boca seca i/o mal alè.

Després de gairebé tres mesos de descans i desconnexió tornen les obligacions diària i hem de tenir especial cura de la nostra higiene bucal, ja que els problemes poden donar-se tant en nens com en adults. Fins ara l’estrès només s’havia relacionat amb persones adultes però cada cop es donen més casos d’estrès infantil, i per això, des de Salut Dental Penedès recomanem una revisió abans de tornar a la rutina, i fer front així a possibles problemes bucals.

Cal recordar que la nostra boca no fa vacances, i que hem de tenir cura de la seva higiene durant tot l’any però en èpoques en què estem més nerviosos, afrontem nous reptes i estem més sensibles al canvi, hem d’augmentar la higiene i la cura de les nostres dents. Els nervis, en el cas dels nens, fan que tanquin la boca amb excés de força i les dents pateixen un 30% més de desgast del normal. A més a més, l’estrès en nens els dificulta la capacitat de concentrar-se i a banda de ser un problema per les seves obligacions escolars, també dedicaran menys temps a la seva higiene bucal diària.

L’estrès també pot provocat l’aparició de bruxisme, és a dir, una disfunció de l’articulació temporomandibular degut a un fregament de les dents excessiu i de forma constant. També es produeix una reducció en la qualitat de saliva que afectarà a l’alè i a la boca més seca del recomanat.

Per fer front a l’estès és important dur una dieta equilibrada, practicar esport i activitat física i sobretot, realitzar-se revisions bucals periòdicament. Si encara no ens has visitat, demana ara la teva cita online a Salut Dental Penedès.