General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

Avui donem la benvinguda a l’estiu, tot i que ja fa dies que es deixa notar. Per aquest motiu, us volem donar 5 consells per cuidar la vostra salut bucodental durant aquests mesos d’estiu. Perquè la Salut no fa vacances!

Els nens comencen a notar els nervis de l’estiu, la calor i les ganes de platja i piscina augmenten sense parar… i tot això fa que sigui més complicat fer que ens raspallem les dents mínim dos cops al dia. A més, altres activitats com podria ser el turisme actiu, augmenta el risc d’haver de fer una visita d’urgència a la clínica dental. Hem preparat aquesta llista de consells de salut dental per a l’estiu.

Mantingues una bona higiene oral durant l’estiu

Raspallar-se les dents dos cops al dia com a mínim i passar el fil dental és un hàbit que no s’ha de perdre entre les novetats de l’estiu. En aquesta època és un bon moment per canviar el raspall de dents dels nens, cosa que els fa tornar a emocionar amb la higiene bucal. També podem comprar un raspall petit per poder-lo portar arreu on anem d’una manera fàcil i còmoda.

Revisió dental

Aprofita les vacances per fer la revisió dental que mai teniu temps de fer, ara si que no hi ha excusa! A més, ens assegurarem de que quan marxeu de vacances i estigueu lluny del vostre dentista de confiança, estarà tot correcte.

Vigileu la dieta

L’estiu comporta un augment d’ingesta de productes ensucrats, com per exemple els gelats. L’augment de sucre conjuntament amb una disminució de la higiene dental és molt perjudicial per a la nostra salut. A més, hem de vigilar també el consum de cafè, tè o vi ja que poden fer que l’esmalt dental s’enfosqueixi.

Protector solar i labial

Sempre, sempre que feu activitats a l’aire lliure heu de fer servir crema solar. I no ens podem descuidar dels llavis. Els llavis també formen part de la nostra boca i una exposició solar contínua sense protecció pot afectar negativament a la nostra salut.

Hidrata’t

Beure aigua fa que seguim produint saliva. La saliva es un protector natural de la nostra salut bucal ja que també actúa com a desinfectant. La falta de saliva pot fer créixer la placa bacteriana i pot comportar a infeccions a les genives.

Tots sabem que l’estiu modifica la rutina que portem durant l’any, però no podem deixar de cuidar la nostra salut bucal! Si tens dubtes, envia’ns un correu o fes-nos una visita.