General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

A Espanya es considera de gairebé un 30% de la població adulta és fumadora. El tabac és un dels pitjors enemics de la nostra salut, sobretot de les dents i les genives. Avui us expliquem els seus efectes nocius

Quan pensem en les conseqüències del mal hàbit de fumar ens venen a la ment malalties relacionades amb el sistema respiratori – càncer del pulmó, bronquitis crònica, … – però pocs sabem que fumar pot afectar qualsevol òrgan del cos i en especial, la nostra salut bucal.

El tabac és el pitjor enemic de les dents i particularment de les genives ja que la boca és la porta d’entrada del tabac al nostre cos. A continuació us llistem els efecte més nocius del tabac a la nostra boca, i a la salut en general:

Patologies periodontals: Habitualment, els fumadors, tenen una pèrdua més greu de suport ossi i desapareixen les papil·les de la geniva entre les dents apareixent espais foscos al seu lloc de difícil solució estètica.
El càncer oral: És la conseqüència més greu relacionada amb el tabac. Segons estudis recents, entre el 75% i el 90% dels casos de càncer oral estan lligats al consum de tabac.
Halitosis: Les substàncies que s’afegeixen al tabac genera un olor característic a l’alè que agreuja l’halitosi. A més a més, el tabac resseca les mucoses de la boca i les vies respiratòries i digestives altes pel que contribueix a una falta d’oxigenació.
Dents grogues: el color groguenc de les dents és el signe més evident de l’acció del tabac.
Reducció dels sentits del gust i l’olfacte: els fumadors desenvolupen una limitació creixent en les seves capacitats olfactives i en la percepció dels gustos, especialment pels salats.
Malalties gingivals: el tabac disminueix el reg sanguini de les genives pel que presenten un color més pàl·lid i semblen menys inflamades del que realment poden estar.
Fracàs en implantologia: els fumadors tenen com a mínim dues vegades més alta la tassa de fracàs en el tractament amb implants dentals que els no fumadors.
Des de Salut Dental Penedès t’animem a que deixar de fumar sigui un dels teus propòsits d’aquest nou 2017!