General Prim, 9 Vilafranca del Penedès 93 819 91 10

A Salut Dental Penedès posem especial atenció en l’esterilització i desinfecció de tot l’instrumental i superfícies de la clínica. Avui us ho expliquem al nostre blog

A Salut Dental Penedès apliquem totes les normes marcades per la Unió Europea i passem amb èxit les auditories més exigents en control d’espores. Per aquest motiu, tenim una àrea pròpia de desinfecció i esterilització que estarem disposats a mostrar-li en qualsevol moment així com tot el procés.

Per la seva seguretat i la nostra, treballem amb instrumental d’un sol ús sempre que això sigui possible. Els elements rebutjables, es dipositen en contenidors de biorisc per a ser eliminats per una empresa específica. L’instrumentat que no és d’un sol ús, segueix un circuit d’esterilització on podem garantir la màxima asèpsia.

Tot l’instrumental primer és desinfectat i després esterilitzat en forns autoclaus a alta temperatura. Setmanalment, fem un test d’espores a l’autoclau que és especialment útil perquè permet indicar no només els paràmetres relatius als factors de temps i temperatura, sinó també, i sobretot, els relatius a la desactivació biològica.

Tot i que el procés d’esterilització requereix major dedicació que el de desinfecció i que, a més, accelera el deteriorament de l’instrumental pel que s’ha de reemplaçar amb més freqüència; ofereix una garantia sanitària sense igual.